Alexander den store - Anderson den lille



I antika Grekland härjade en man som erövrade allt som kom i hans väg. Den makedonske erövraren skulle emellertid kallas Alexander den store. 20 år gammal efterträdde han sin döda far och hans marscher genom Europa skulle läras ut till människor världen över - mer än 2000 år efter sin död.

Den här bloggen skulle kunna fortsätta handla om Alexander den store, el conquistador, eller kanske om det som gjorde helgen fulländad? Nämligen Manchester United's slakt på Theatre of Dreams mot ett Arsenal som var lika blekt som reservstället. Nja.

Det skulle kunna handla om William Gallas stora käft, Emmanuel Adebayors pinsamma filmning, William Gallas spark i arslet på Nani, Cesc Fabregas osynlighetsmantel, William Gallas frisyr eller Emmanuel Eboues hjärnsläpp. Nja.

Det skulle också kunna handla om hur fantastisk bra United var, hur Wayne Rooney bjöd motståndarförsvaret på en resa ut i det okända, att Darren Fletcher är världens bästa femte alternativ, att Bister.. förlåt, Mister Capello applåderade när Wayne Rooney byttes ut eller hur Nani dansade samba med Justin Hoyte. Nja.

***

Det kommer att handla om Anderson den lille. Visst att Nani låg bakom samtliga mål igår, Rooney var helt bländande och Darren Fletcher gjorde det tysta jobbet lyhört. Det var ändå Anderson Luís de Abreu Oliveira som fick mig att le i oändlighet. 19-åringen är ingen kung, däremot en ny conquistador. Anderson är allt Manchester United behöver och förmodligen vad ett brasilianskt landslag kommer att behöva. Inom ett par år är jag övertygad om att han axlat Paul Scholes på ett fulgott sätt och anses som en riktig världsspelare. Han har nämligen allt, erövraren från Porto Alegre.

Roy Keanes elaka, viljestarka blick. Paul Scholes eminenta spelsinne, Michael Carricks passningsspel och Owen Hargreaves löpkapacitet. Mixtra dessa ingredienser och Anderson dyker upp på menyn. Det råder inget tvivel om att Brasilien åter igen producerat en supertalang. Kanske är Paul Scholes passé redan inför nästa säsong, något en fanatiker aldrig hoppas på. Men skulle det inträffa finns Anderson tillgänglig och han kommer garanterat inte göra bort sig. Det enda som fattas är att Andeson börjar producera i samma anda den gode Scholes en gång i tiden gjorde. Då är han huvudrollsinnehavaren på The Theatre eller El Teatro som Anderson kanske skulle ha sagt.

***

Man United har mött Arsenal två gånger i år. Ställningen? 2-0. Ja, i duellen mellan Anderson och Cesc. Jag längtar redan till nästa möte. Kanske kan United bättre på siffrorna 6-2 (2-2, 4-0) till något ännu större. Det känns högst angeläget.

Alexander den store var kung i 13 år och erövrade en mängd länder. Anderson den lille har en bit att vandra för att bli riktigt stor. Men förhoppningsvis nöjer han sig dock med en industristad i norra England...

Och för övrigt, Manchester United will always rise again.

| Jimmy O'Shea

Kommentarer
Postat av: Tom

Grattis till en seger i den näst mest meningslösa tävlingen i engelsk elitfotboll. Dags att börja plocka pinnar mot Gunners i ligan också kanske?

2008-02-18 @ 12:41:00
Postat av: Jimmy

Haha. Visst är PL och CL av högre värde. Men en seger är alltid en seger, oavsett vilka spelare som deltog, vilken turnering som spelades och vad matchen slutade. Men det blir förstås desto tuffare i ligan, och det kommer garanterat bli ett jämnare slag än i lördags. Be sure.

2008-02-18 @ 21:51:44
Postat av: Linn

Trots det faktum att du inte bearbetar så kallade "mina" ämnen i din blogg så måste jag ändå lyfta hatten. Skrivkunskaperna finns där, det ser väl jag, även om jag i bland skummar igenom texten. Men skumning är faktiskt det ända som krävs för att fastslå att Jimsan har´t:) Om jag får säga mitt.

2008-02-18 @ 22:55:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0