Segrare i derbyduellen - Final stundar



Vi - Finspång VIB - blev till sist en för svår nöt att knäcka för Åby Oilers. I den tredje perioden kunde inte hemmalaget stå emot.  Siffrorna skrevs till 3 - 7 (1-1, 1-2, 1-4).

Därmed kunde jag gå till skolan och senare Textkommunikationslektionen utan att skämmas. Henrik Lennermark fick se sig besegrad.

***

Anders Engberg dansade till "Jocke" Ströms musik, Daniel Unosson var övertänd (eller?), Jussi Heikkinen trixade boll, Anders Engberg ville ut och kasta sig i gruset, Willy Wiklander bjöd på storartad humor i vanlig ordning, kaffet var varmt  och Sebastian Håkansson behövde inte oroa sig om att Fredrik Danebrand skulle slå sönder någon dörr - den höll!

Det vill säga - allt var i sin ordning.

***

Det var det inte i den första perioden. Därefter stegrades tempot, insentiteten och spelet från bortalaget. I den tredje perioden var nivån ett par snäpp högre och Åby hade ingen chans. Nu väntar final!

***

På läktaren fanns över 400 personer. 410 personer närmare bestämt, i alla fall enligt "Lenny". Många av dessa fick ståplats, men det är väl ingen större idé att klaga. Omklädningsrummet var säsongens minsta och det vankades ståplats även där...

***

Satt som klistrad framför datorn igår. Följde gladeligen den sorgliga men också roliga (Harry Gregg hö hö) minnescermonin på Old Trafford. Sammanfattning finns på www.muss.se.

***

Det bjöds på flera fina mål igår. Vilket var egentligen snyggast? "Tuppens" handledsskott? "Unos" tunnel? eller "Joppes" fullträff? Nåja, svårt att säga. Målen räckte i alla fall till seger - vilket förstås är huvudsaken.

Så nu har Joakim Ström guld i sikte OCH Sebastian Håkansson.

***

Andreas Gustafsson gjorde debut igår. Minns när pappa Sonny sa att han trodde att "Addes" vilja skulle göra honom till en bättre spelare än bror Christoffer "Coffa" Gustafsson. Och så blev det.

"Adde" liknar "Coffa" till spelstilen. En utomordentlig bollkontroll, ett hårt skott och bra blick för spelet. Har han viljan att lyckas, som det hittils verkat, kan han bli hur bra som helst. 15 år gammal och debut i A-laget. Debuten kan kort och gott sammanfattas som mycket bra. Eller som "Dane" helt enkelt uttryckte det: "Impressive".

***

På tal om Danebrand. Han kom tillbaka till Åby och Hultdalsskolan, dominerar i 60 minuter och avgör matchen. Var det inte ungefär det jag hade tryckt på?

Fredrik Danebrand avgör - check!

***

Jag gjorde ju inget mål. Så jag får dedikera soloräden i slutskedet till Eddie Colman som var en riktig lirare.

***

Danebrand kopierade Henrik Larssons målgest när denne nätade för Barcelona mot Celtic. Tystnad. Inget jubel. Även om det var nära att "Dane" inte kunde hålla sig. Stort "Dane" ;)

***

Har planer på att blogga trupper i veckan. Hur ser egentligen Finspångs trupp ut nästa säsong? Hur ser EM-truppen för Sveriges del egentligen ut?

Vad ska Lagerbäck kontra med, nu när Sebastian Larsson dominerade igår?

Han MÅSTE in i startelvan. Alexandersson, Kennedy, "Chippen" och Ljungberg är just nu sämre spelare. Det råder det ingen tvekan om.

***

Skönt, nu kan man träffa "Lenny" i eftermiddag utan några konstigheter.

| Jimmy #89

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0