I huvudet på Lars Lagerbäck



Något förvånande. Ändå, när allt kommer omkring, ett ganska självklart beslut. Lars Lagerbäck och Roland Andersson höll visserligen något sorts försvarstal med anknytning till deras höga ålderssnitt i de tidigare landslagsuttagningarna. När truppen till Turkiet igår presenterades var det en märkbar förändring.

Lagerbäck/Andersson ville dock poängtera att det knappast var tal om någon revolution inom svensk fotboll, snarare att spelare som Zlatan, Mellberg, Ljungberg och Allbäck fick ledigt. Helt rätt säger jag.

Helt rätt var det också att ta ut Rasmus Lindgren, Marcus Berg och Sebastian Larsson i truppen. Om förbundskaptenerna inte hade gjort det valet hade det förmodligen skrivits svarta rubriker i tidningarna. Sure, Rasmus Lindgren är inget stort namn. Men han verkar definitivt ha ambitionen och kapaciteten att bli det.

Däremot var det en överaskning att flera spelare från januariturnén åter fick chansen. Helt rätt säger jag. Behrang Safari är i mina ögon det främsta alternativet till EM, endast Fredrik Stenman utmanar honom till en plats i truppen. Någon speltid blir det ju garanterat inte, såvida inte Erik Edman blir skadad eller avstängd. Dessutom fick Fredrik Stoor, Peter Larsson, Samuel Holmén och Dusan Djuric nytt förtroende.

Tråkigt nog fick inte Mattias Bjärsmyr någon ytterligare chans att spela in sig i EM-truppen. Inte heller Stefan Ishizaki har möjligheten. Kanske han heller inte förtjänar den? Jag är av den åsikten att Ishizaki är en enastående spelare, men han har hamnat i något fack det där är svårt att plocka honom ifrån. Sorry, men det blir inget EM för Sveriges svar på David Beckham.

Jag tror ändå att detta var ett viktigt steg i svensk fotbolls utveckling. Visserligen ska man inte ropa hej ännu. Sebastian Larsson har gjort noll landskamper hittils, kanske står sig den siffran även efter Turkiet-matchen?

Så borde det självfallet inte vara. Men vem vet med Lagerbäck...

På tal om Larsson. Birmingham gästade Stadium of Light igår för spel mot Sunderland. Det var knappast Larsson man ägnade tankarna åt efteråt. Rade Prica gjorde en fullkomligt fantastisk debutmatch. Målskytt, ett bortdömd mål och en jättenick som räddades snyggt av Maik Taylor. Kanske får man äta upp vad man skriver. Är verkligen Phil Bardsley en bättre värvning än Rade Prica?

Jag hävdar i alla fall att Jonny Evans är det. Nåja, fullt godkänt till Prica. Då kommer denna fråga med automatik. Berg eller Prica i EM-truppen? Huhu.. bäst att Marcus Berg tar chansen (om han får den) mot Turkiet.

| Jimmy

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0