EM All Star



Detta är min personliga EM All Star 11a.
Jag utgår från vinnaren Spanien med formationen som gav dem ett EM-guld: 4-2-3-1.

Iker Casillas - Snäppet vassare än Ed van der Sar och Gigi Buffon. Var skillnaden på spanskt fiasko och ett EM-guld. Dominant under straffläggningen mot Italien, lagkapten och inte ett enda misstag under turneringen. Mer än stabil! Detta är världens bästa målvakt!

Sergio Ramos - Krogskandal och utskälld av Aragonés. På planen har Sergio Ramos tystat alla. En modern och fenomenal ytterback. Ägde sin kant i samtliga matcher. Ett givet val!

Carles Puyol - Den bästa i sitt slag. Världens bästa mittback. Dominerade kraftigt under EM. Trogen sitt land och sitt Barcelona, ledare och profil. Tuff och hård, men alltid fair-play. En coachens dröm. Fansens dröm.

Pepe - Var det någon som inte hört talas om Real Madrids något formsvaga spelare inför turneringen så är det ingen som glömmer hans namn nu. Nicken i mål, jublet, den assisterande domarens eviga vinkande, ännu ett mål, godkänt och hjälte. Pepe var och är Portugals nya försvarsstjärna.

Yuriy Zhirkov - Totalt okänd inför turneringen. Zhirkov var inför turneringen vänstermittfältare men skolades av Guus Hiddink om till vänsterback. Det var det bästa alternativet Ryssland hade. Vilken tur. För som han har spelat. Dominerade i samtliga matcher - ända tills EM-mästarna blev för svåra.

Deco - Formsvag i Barcelona. Utkastad av Pep Guardiola. Inför turneringen ansåg experter och journalister i Portugal att laget inte skulle fungera om Deco var ur slag. Kritiken växte. Men som han tystade dem, varenda en. Med sina yttersidor och bländande spelsinne bjöd Deco upp till show, match efter match.

Xavi Hernandéz - I skuggan av sina mer offensiva kollegor. I skuggan av sin defensiva kollega Marcos Senna. Men ingen behärskade tvåvägsspelet så bra som Xavi. Passningsspelet är i absolut världsklass och utan Xavi hade aldrig Spanien vunnit EM. Var finalens stora man och dirigerade hem Spaniens första guld på en herrans massa år. Tack för underhållningen.

Wesley Sneijder - EM:s absoluta konung. Dansade bort motståndarnas möjligheter på det holländska mittfältet. Var underbar att skåda mot såväl Frankrike som Italien och var den enda som kom undan med godkänt eller mer mot Ryssland. Vem minns inte vändningen, skottet och rasslet i krysset? Dubbelfotade Sneijder visade varför han är en Galactico!

Andrei Arshavin - Blev Rysslands nya stjärna när Kershakov inte deltog. Tog chansen och fångade kärleken från en hel värld. Var fantastisk mot Sverige. Magisk mot Holland. Tyvärr bortplockad mot Spanien. Men ändå, vilken turnering från "Den lille Tsaren".

Lukas Podolski - En sensationell vänsterslägga. Snabb som ingen annan. Svårstoppad som ingen annan. Var den som levererade när varken Klose, Gomez, Kuranyi eller Neuville producerade. Och det när Podolski blivit omskolad till vänstermittfältare! Målen och gesten mot Polen, det minns vi med värme.

David Villa - Vad vore ett All Star-lag utan sin skyttekung. Villa var makalöst bra och gjorde det mesta rätt. Skickade Spanien till final, men fick själv inte äran att delta. Villa visade att han trots en omtummlande säsong i Valencia fortfarande är en av de riktigt, riktigt stora. Villa kommer vara het på transfermarknaden i sommar. Gracias!

Luis Aragonés - Guus Hiddink i all ära. Men ingen var mer kritiserad än Aragonés på förhand. Hur kunde den vise mannen från Fortaleza utelämna Raúl? Det ingen visste var att Aragonés var smartare än så. Sure, han hade kanske det bästa spelarmaterialet i hela turneringen. Men det har hans föregångare också haft - i över 40 år. Aragonés är spaniens kung - el rey. Med sin modiga coachning och tidiga byten revoultionerade han fotbollen. Han vågade vinna och han vann. På sitt vis. 70-åringen visade att gammal är äldst.

All Star 4-2-3-1:
Casillas
Ramos, Puyol, Pepe, Zhirkov
Deco, Xavi
Sneijder, Arshavin, Podolski
Villa

Aragonés

Bubblare:
Edwin van der Sar. Gigi Buffon. José Bosingwa. Phillip Lahm. Dario Srna. Olof Mellberg. Per Mertesacker. Luka Modric. Cesc Fabregas. Marcos Senna. Michael Ballack. Bastian Schweinsteiger. Cristiano Ronaldo. Hamit Altintop. Fernando Torres. Zlatan Ibrahimovic. Nihat Kahveci. Roman Pavlyochenko. Faith Terem. Guus Hiddink. Denis Kolodin. Slaven Bilic.

| Jimmy

Kommentarer
Postat av: Anna

Viva España! <3

2008-07-01 @ 13:31:34
URL: http://annalinneaelisabet.blogg.se/
Postat av: Anton Czitrom

www.czitromdenmindreavdem.blogg.se

2008-07-06 @ 12:45:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0